Deutsch
English
Română
Русский

inter arta e.V.  

Home
Spenden
Mitgliedschaft
Contact/Organisation
Presse / Medien
Links
Gästebuch-Guestbook

News-Ştiri-Новости
Aktuelles
Projekte
Partnerländer
Künstler - Artists

Besucherzähler  

 

 

Tarile partenere

  •  Republica Moldova                  Moldova.pdf 

 Motivatia

Republica Moldova este o tara relativ necunoscuta in Republica Federala Germania. Economistii stiu eventual, ca in Moldova se inregistreaza unul din cele mai joase  indice de venit pe cap de locuitor in Europa  (circa 34 euro pe luna in 2001, minimumul de existenta atingind aproximativ 100 de euro). Productul social bruto  a scazut de la peste 2000 de dolari americani in 1990, pina la 400 in 2001.

Totodata Moldova este un tinut european  cu stravechi traditii culturale si istorice. Peisajul dulce al colinelor si vailor impanzite de vii si livezi, cordialitatea si ospitalitatea  locuitorilor (2/3 din ei de origine romana) – toate acestea impresioneaza oaspetii Moldovei.

Germanii, care au vizitat doar  o singura data aceasta tara si au cunoscut moldoveni care locuesc in Germania, considera ca merita sa informezi mai pe larg  populatia de aici din Germania destre acest meleag. Pe langa toate acestea ei ar dori sa aduca la cunostinta  atit  multiplele probleme politice si economice cit si sansele  tinarului stat,  inconjurat de marile puteri, cu intentia de a propaga  sustinerea  crearii si consolidarii unei baze politice si economice stabile. 

Prin intermediul  asociatiei  “inter arta” ne propunem sa promovam potentialul artistic al Moldovei, si in primul rind sa acordam muzicienilor sanse de recunoastere in Europa. Muzicienii din Moldova  se plaseaza la un nivel cu nimic mai jos decit cel al  colegii lor din tarile vestice. Dimpotriva, ei se disting prin talent viguros si o istruire muzicala de calitate, inalt profesionalism. Dar din cauza situatiei economice nu sunt in stare cu propriile forte sa depaseasca  barierele si granitele politice.

Moldau: typische Landschaft mit Weinbau

 Telul

Asociatia “inter arta” intentioneaza sa fondeze  un bloc cultural ce ar lega Europa de Est cu cea de Vest, creindu-le artistilor Europei de Est un podium pentru evoluari in Europa de Vest; in egala masura sa gaseasca cai de promovare a artei vesteuropene in Moldova, sa descopere motivatii pentru artistii vesteuropeni, luand in consideratie si posibilitatea redusa a partii moldovene de a-i remunera.

Unul din primele teluri  ale Asociatiei este organizarea in Germania a unui festival muzical cu artisti din Moldova.

 

 Activitati

Chişinău: Orgelsaal - Organhall                   

Organhall - OrgelsaalIn septembrie curent muzicologul, in trecut comentatorul si redactorul muzical la Teleradio Moldova, Elena Rost (Ciuperca) a contactat  mai multi muzicieni din Moldova, colectind informatii in vederea fondarii unei baze pentru un Festival muzical in Germania, sustinut de artistii din Moldova. Festivalul se planifica a fi petrecut in vara anului 2005.

Pagina electronica  www.inter-arta.org / www.inter-arta.eu , creata de Elena si Jürgen Rost, se impune ca o platforma de comunicare in crearea Asociatiei cit si in  informarea despre activitatile, termenii, artistii vizati. In acest fel  internetul se impune ca un mediu de comunicare internationala ideal, care permite actualizarea permanenta a informatiei.

Pe langa  fondarea  Asociatiei, a atragerii noilor membri si sponsori, se activeaza si in vederea  gasirii scenelor , a coordonarii termenilor  de evoluare. Despre toate  noutatile  membrii vor fi informati prin intermediul postei electronice, cit si, in viitor, intr-o rubrica speciala in cadrul paginii web suspomenite.

in sus / nach oben

Copyright © 2004 inter arta e.V. 
eMail: webmaster@inter-arta.org 
Stand: 05. Februar 2007