Deutsch
English
Română
Русский

inter arta e.V.  

Home
Spenden
Mitgliedschaft
Contact/Organisation
Presse / Medien
Links
Gästebuch-Guestbook

News-Ştiri-Новости
Aktuelles
Projekte
Partnerländer
Künstler - Artists

Besucherzähler  

 

 

Proiecte

Proiecte.pdf   

 P I Sustinerea tinerelor talente

  •    Urmatorul proiect tine de promovarea tinerelor talente (de la virsta de 12 ani) din tarile partenere, de exemplu prin stimularea participarii la diferite master-cursuri  precum si la concursuri nationale si internationale, etc. Deasemeni prin acest proiect “inter arta” preconizeaza  sustinerea in forma de donatii materiale si ajutor financiar intru imbunatatirea infrastructurii la amenajarea cu mobilier si aparataj tehnic a institutiilor muzical-culturale pentru copii (de ex. Liceul de muzica).

 P II    Acumularea experientei scenice internationale

  •    Pentru a le oferi artistilor din tarile-partenere sanse cit mai mari de a se manifesta atit in patria lor cit si peste hotare, o experienta scenica internationala este o premiza indispensabila. In plus la aceasta, concertele si evoluarile tinerilor instrumentisti, cantareti, ansambluri sprijinite de “inter arta” tin sa promoveze potentialul artistic al tarilor-partenere,astfel incit tinerii muzicieni s-ar simti motivati sa aiba incredere in viitorul profesiei lor. In aceiasi ordine de idei cu turneele artistice se profileaza si schimbul de experienta cu institutiile superiore de invatamint muzical din Germania / Europa de West.

 P III   Burse pentru continuarea studiilor

  •    Prin acest proiect “inter arta” intentioneaza sa le acorde tinerilor muzicieni pina la virsta de 30 de ani o sustinere financiara pentru a-si continua studiile in Patrie. Tinerii muzicieni necesita sa li se dea sansa de a participa si a cistiga premii la Concursurile internationale. Prin intermediul unei burse lunare pentru o anumita perioada de timp beneficiarul este stimulat sa acumuleze treptat un bogat repertoriu. Deosebit de important este si aspectul posibilitatii bursierilor de a se concentra numai asupra studiului si a se dedica  totalmente specialitatii lor. Deasemeni se preconizeaza posibilitatea continuarii studiilor in strainatate.

 P IV  Colaborare

  •    Un schimb intens de experienta intre studentii si absolventii institutiilor de invatamint cultural superior din Germania / tarile Europei de West si colectivele musicale din tarile-partenere ar putea duce la o imbogatire reciproca  in aceasta ordine de idei. Mobilizarea tinerelor cadre din Europa de West, interesate in colaborare, prin burse ar prilejui cereri concrete ale directorilor colectivelor musicale din tarile-partenere si ar servi drept punct de plecare pentru lucrul in comun pe viitor. Pot sa candideze de exemplu studenti de la catedra de dirijat orchestral sau coral, regie de opera sau coreografie, care pe parcusrul proiectului sa faca parte din echipa. In asa mod, pe parcursul repetitiilor, un tanar dirijor ar putea acumula o practica internationala valoroasa.

 

Copyright © 2004 inter arta e.V. 
eMail: webmaster@inter-arta.org 
Stand: 05. Februar 2007